Le niveau de sécurité actuel ne vous permet pas de naviguer correctement sur notre site. Nous vous invitons à modifier les paramètres de votre navigateur avant de continuer.

TERRY & GYAN RILEY

Pop-rock/Folk
Le à 20h00  -  CACTUS CLUB @ MAZ  -  BRUGGE

INFORMATION

De Amerikaanse componist Terry Riley legde met ‘In C’ (1964) de bakens uit voor een nieuwe revolutionaire stroming in de muziek: het minimalisme . Zijn composities, gekenmerkt door in elkaar hakende patronen, repetitie en minimale variatie ...

Plus d'infos sur TERRY & GYAN RILEY

De Amerikaanse componist Terry Riley legde met ‘In C’ (1964) de bakens uit voor een nieuwe revolutionaire stroming in de muziek: het minimalisme. Zijn composities, gekenmerkt door in elkaar hakende patronen, repetitie en minimale variatie hadden een enorme impact op het verdere verloop in de klassieke-,  pop- en elektronische muziek.

Doorheen zijn carrière roerde Riley invloeden uit jazzmuziek, West Afrikaanse percussie en Indiase raga’s door het in eerste instantie rigide minimalistische recept. Zijn imposant oeuvre is een geestesverruimend wonderland op de kruising van minimalistische piano, tape delays en niet-westerse ritmes en klanken.

Samen met zoon Gyan, een virtuose gitarist die ook samenwerkte met Kronos Quartet, John Zorn en Lou Reed, komt Terry Riley naar Cactus Club, na passages in Koninklijk Circus en Vooruit. Een unieke kans om de grootmeester aan het werk te zien.

Inscriptions aux alertes de TERRY & GYAN RILEY

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle.
En savoir plus

Ces artistes ou clubs de sport ne font pas partie de vos alertes :

Ces salles ne font pas partie de vos alertes :

Ajouter

PUBLICITE

Partenaire vidéo

PUBLICITE

PUBLICITE