Le niveau de sécurité actuel ne vous permet pas de naviguer correctement sur notre site. Nous vous invitons à modifier les paramètres de votre navigateur avant de continuer.

OMAR SOULEYMAN

Pop-rock/Folk
Le à 20h00  -  DE ROMA  -  Borgerhout

INFORMATION

De Syrische trouwfeestzanger Omar Souleyman speelt in een heel eigen liga. Na het weergaloze succes van vroege singles als “Wenu Wenu” en “Warni Warni” en samenwerkingen met artiesten als Björk en Four Tet werd zijn combinatie ...

Plus d'informations sur OMAR SOULEYMAN

De Syrische trouwfeestzanger Omar Souleyman speelt in een heel eigen liga. Na het weergaloze succes van vroege singles als “Wenu Wenu” en “Warni Warni” en samenwerkingen met artiesten als Björk en Four Tet werd zijn combinatie van Arabische dabke en elektro opgepikt door grote festivals als Pitchfork Parijs, Roskilde, Glastonbury en Pukkelpop. Op zijn derde studio-album To Syria, With Love (Mad Decent, 2017) (de opvolger van Bahdeni Nami uit 2015) breekt hij zowel muzikaal als tekstueel met zijn eerdere werk, onder meer door de focus op uitvoerige keyboardpartijen en techno-elementen te leggen. Zonder in te gaan op de complexe situatie in zijn thuisland brengt Souleyman met deze plaat een persoonlijke ode aan zijn geliefde Syrië. In combinatie met complexe elektronische arrangementen door Hasan Alo gaat de muziek de dialoog aan met teksten en poëzie die mee geschreven werd door Shawah Al Ahmad, al jaren een vaste kompaan van Souleyman. De plaat is doorspekt met muziekstijlen als dabke en baladi en met Omar Souleyman’s overheersende verlangen naar een collectieve vrede.

Souleyman focust op zijn emotionele band met zijn vaderland en landgenoten en op de pijn die de huidige staat van Syrië hem bezorgt, maar dat wil niet zeggen dat zijn muziek plots traag en treurig wordt. Een concert van Omar Souleyman is nog steeds een waanzinnige ode aan leven en vreugde, getuige de stampvolle tent zwetende dansers die hij trok op Pukkelpop 2017. Naast zijn werk als “shakende sjeik” is Omar Souleyman sinds 2013 een fervente voorvechter voor “Our Heart Aches for Syria”, een organisatie die nauw samenwerkt met Artsen Zonder Grenzen. Datzelfde jaar trad hij ook op op de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede in Noorwegen.

Inscriptions aux alertes de OMAR SOULEYMAN

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle.
En savoir plus

Ces artistes ou clubs de sport ne font pas partie de vos alertes :

Ces salles ne font pas partie de vos alertes :

Ajouter

PUBLICITE

Partenaire vidéo

PUBLICITE

PUBLICITE