Le niveau de sécurité actuel ne vous permet pas de naviguer correctement sur notre site. Nous vous invitons à modifier les paramètres de votre navigateur avant de continuer.

BRAM DE LOOZE
STRAIGHT STRUNG CONCERT GRAND

Jazz
Le à 20h00  -  DE ROMA  -  Borgerhout

INFORMATION

Bram De Looze is bekend als pianist bij LABtrio en Septych. Ook met zijn soloproject Piano e Forte speelde hij zich in de kijker. Hij won er een Klara voor als Jong talent. In zijn tweede grote soloproject laat Bram De Looze zijn improvisatietalent los op ...

Plus d'informations sur BRAM DE LOOZE - STRAIGHT STRUNG CONCERT GRAND

Bram De Looze is bekend als pianist bij LABtrio en Septych.  Ook met zijn soloproject Piano e Forte speelde hij zich in de kijker. Hij won er een Klara voor als Jong talent. In zijn tweede grote soloproject laat Bram De Looze zijn improvisatietalent los op de Straight Strung Concert Grand. Deze fabelachtige, gloednieuwe vleugelpiano luidt na een eeuw stilstand een nieuwe evolutie in de pianobouw in. Ze combineert de kracht van de moderne piano met de warmte van haar historische voorgangers.

De Straight Strung Concert Grand werd ontworpen door de Belgische pianobouwer Chris Maene. Hij koos Bram De Looze als ambassadeur van dit nieuwe instrument voor de jazz. In een concertpiano liggen de snaren normaal diagonaal. Aan dat fundamentele design is de afgelopen honderd jaar nauwelijks iets veranderd. Maene koos nu voor parallelle snaren, wat een superieur geluid oplevert. De klanken zijn zeer helder, waardoor je de verschillende stemmen in een compositie beter van elkaar kan onderscheiden.

Met dit concert in De Roma verkent Bram De Looze de nieuwe akoestische paden die dit revolutionaire instrument hem bieden. Na zijn succesvolle project met historische piano’s, richt hij nu voluit zijn blik naar de toekomst.

Inscriptions aux alertes de BRAM DE LOOZE - STRAIGHT STRUNG CONCERT GRAND

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle.
En savoir plus

Ces artistes ou clubs de sport ne font pas partie de vos alertes :

Ces salles ne font pas partie de vos alertes :

Ajouter

PUBLICITE

Partenaire vidéo

PUBLICITE

PUBLICITE